fbpx

Ik bekeek de documentaire What the health op Netflix

Ik wist al dat voedingsindustrieën eigenlijk de grootste criminelen zijn, maar ik leerde nu ook dat ze ook de overheid mee sleuren in hun kapitalistische leugen.

Ik ben nog meer bereid dan ooit om mijn voeding mijn medicijn te laten zijn. Al 15 jaar ben ik voortdurend mijn voeding aan het finetunen. Wat werkt en niet voor mij.

Maar wat ik vooral leer is dat wat de trends of artikels allerhande ook zeggen, mijn lichaam weet het antwoord eigenlijk al.

Ik heb lactose en glutenintolerantie. En als ik eens eerlijk terug kijk, zie ik dat elke keer ik zuivel of brood at, ik me zwaar en slecht voelde.

Maar het smaakte zo goed, dus ik deed maar verder.
In 2013 kreeg ik extreme eczema rond mijn ogen, mond, armen, benen en buik. Overal dus eigenlijk. Ik werd gek van de jeuk.

Ik bezocht verschillende dokters en dermatologen en ze deden tests, maar ze vonden ‘niets’. Ja, wat kwakzalfjes kreeg ik mee. 

Maar het was eigenlijk een noodkreet van mijn lichaam om me ze vertellen: Ik zeg nu al zo lang dat ik die zuivel troep niet wil, maar je wil niet luisteren, dus ga ik je nu eczeem geven waar je niet omheen kunt kijken.

Voila, bedenk nu maar een oplossing. Ik begon onderzoek te doen en veranderde vanalles: enkel organische make up (of geen), geen zuivel en gluten meer. Zo weinig mogelijke bereide of bewerkte voeding.

Bv. Ik ben ook allergisch aan de chemische stof die shampoo doet schuimen. Ik wil maar zeggen… Je lichaam wéét wat niet goed voor je is.

✅ Resultaat: Na 2 weken eczeem was bijna volledig weg (na 3 maanden als een rode dalmatiër rondgelopen te hebben), meer energie en na 6 maanden was ik 10 kg kwijt. 

Nu ga ik voor volledig vegan. Simpel. Ik laat mij niet domineren door bullies als geldzuipende voedingsindustrieën en laffe overheden.

Je moet je leven en gezondheid in eigen handen nemen.
Geduld en doorzettingsvermogen gaan je helpen. En luister naar je lichaam. 

Als je iets eet, hoe voelt het in je lichaam? En niet meteen daarna, maar ook de uren daarna?

Als je moe en futloos voelt na een maaltijd, vind jij dat normaal? Ik niet hoor. 

Wat kan jij nu doen? 
1. Bekijk : What the Health op Netflix ?
Of lees het boek Ayurveda van Asharya Shunya 
2. Begin te lezen op Google of Pinterest rond plant based diet
3. Zet stappen en maak veranderingen op je eigen tempo