WALL OF LOVE

Wat zeggen anderen over de begeleiding bij Stress Solutions?

Ik ging voor ik bij Lieze op consultatie’s kwam al bij twee andere psychologen over een tijd van 4 jaar. Deze werkten vooral in op het denken (in mijn hoofd waar alle scenario’s zich afspeelden).

Het verschil met de consultatie’s bij Lieze is dat er in tegenstelling tot andere gewerkt en ingezet wordt op voelen in combinatie met gedachtes in mijn hoofd. De verbinding met mijn hoofd en mijn lichaam is hierdoor veel sterker geworden. De start en volharding van mediteren is iets dat voor mij doorslaggevend was in hoe ik mij ging voelen (fysiek) en die gevoelens sloegen deels ook automatisch over op mijn hoofd en mijn denken.

In het begin van mediteren kon ik mijzelf bewuster maken van hoe ik mij voelde maar dit maar voor korte duur. Na enkele maanden kwam er meer vertrouwen en trok die zelfzekerheid en bewust zijn van mijn lichaam en wat ik voelde zich door voor langere periode’s. Op die manier ging ik ook onbewust soms een ‘check’ maken, even bewust worden van mijn fysieke toestand en die gaf dan een posiAef teken door naar mijn hoofd.

B. Van Den Berghe

Ik worstelde met enorme stress, zelfs voor de kleinste, stomste dingen. Daarom koos ik voor Stress Solutions. De info op de website sprak me aan en de praktijknaam spreekt ook voor zich.

Ik kwam te weten dat mijn stress ook gepaard gaat met angsten. Via meditatie en goede gesprekken leerde ik enkele tools kennen die me de dag van vandaag nog steeds helpen als het nodig is.

Stress is niet helemaal uit het leven weg te denken, maar nu weet ik wel hoe ik ermee om kan gaan. En in het algemeen ervaar ik ook minder stress omdat ik door de meditatie minder angstig ben. 

Delphine

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, was om opnieuw vertrouwen te hebben in mezelf.

Door de burn-out was mijn zelfvertrouwen aanzienlijk aangetast. Ik begon te twijfelen aan mijn capaciteiten en voelde me machteloos tegenover de uitdagingen die op mijn pad kwamen. In therapie leerde ik om mijn sterke punten en prestaties te erkennen en waarderen, wat mijn zelfvertrouwen herstelde.

Daarnaast leerde ik om vertrouwen te hebben in wat ik kon bereiken. Tijdens de burn-out had ik de neiging om negatief te denken over mijn toekomst en mijn vermogen om mijn doelen te bereiken.

Mijn therapeut hielp me om realistische doelen te stellen en stapsgewijs aan mijn herstel te werken. Dit proces van kleine overwinningen hielp me om mijn vertrouwen in mijn eigen kunnen te herwinnen.

Therapie hielp me ook om beter om te gaan met stress en mijn emotionele welzijn te verbeteren. Ik leerde effectieve technieken en manieren om mijn emoties te begrijpen en te reguleren. Dit stelde me in staat om veerkrachtiger te worden en beter om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Ik leerde ook om meer te leren voelen in plaats van te leren denken. Het lichaam leren scannen in de vorm van meditatie en daar vormen/kleuren aan toe te kennen. Een bepaald gevoel te leren omschrijven, of een gedachte lichamelijk te leren ervaren en het gevoel hierbij te leren omschrijven zonder na te denken, maar door het te leren voelen.

De therapie was voor mij een waardevolle reis van zelfontdekking en herstel. Het heeft me geholpen om mijn innerlijke kracht te hervinden, vertrouwen te hebben in mezelf en mijn vermogen om met moeilijkheden om te gaan. Ik ben nu beter voorbereid om de ups en downs van het leven aan te gaan en te streven naar een evenwichtiger en gezonder welzijn

Kim Cosyn

Het is moeilijk te verwoorden hoe ik mij voelde toen ik de stap zette naar Lieze van Stress Solution.
Ik was simpelweg leeg, kon onmogelijk vertalen wat er met mij aan de hand was en dacht daarom ook dat men mij niet kon helpen. Ik kampte met de overtuiging dat het nooit meer goed ging komen met mij.  Mijn mentale toestand was letterlijk aan de grond, ik had duidelijk last van chronische stress. Dit veroorzaakte naast een chaos in mijn dagelijks leven ook allerlei lichamelijke klachten.
Ik had in het verleden al beroep gedaan op een psycholoog en een psychotherapeut. Maar bij de eerste sessie met Lieze van Stress Solution voelde ik een compleet verschil van aanpak: ‘à la carte’ behandeling.
Op mijn tempo, met eigen woorden en reacties mijn verhaal doen. Zelfs ging ik alle kanten uit werd ik telkens op een ongedwongen en veilige manier door Lieze begeleid. Zonder duidelijke beschrijving van mijn probleem de bijhorende technieken kunnen toepassen bezorgde mij vertrouwen en veiligheid.
Na elke sessie had ik het gevoel dat ik de nodige wapens meehad om verder te kunnen vechten. Ik ervaarde gauw een verbetering in mezelf en ontving positieve opmerkingen van mijn echtgenoot.  
Dankzij de begeleiding heb ik nu zelfvertrouwen, motivatie, kan mijn emoties erkennen en er rekening mij houden. Grenzen leren stellen, beseffen dat ik er ook ben en eindelijk voor mezelf kunnen zorgen.
Het blijft een uitdaging om dit allemaal te behouden maar gelukkig heb ik daarvoor heel veel oefeningen en technieken tijdens de behandeling aangeleerd. Ik raad het iedereen aan, uit diepste van mijn hart!
F.M.

Na een sessie voel ik me opgelucht, tevreden, ik kan met vertrouwen verder. 

Over de hele periode bekeken durf ik wel zeggen dat ik me anders voel dan voorheen: rijker, wijzer, over het algemeen wel rustiger, en véél bewuster.

Ik neem nu bewust tijd voor mezelf: dat gaat van een ingeplande sessie sport, tot een spontane opwelling om even te gaan wandelen, tot meditatie.  Dit zou ik voor de burn out nooit gedaan hebben, ik zou me zelfs schuldig hebben gevoeld, omdat niet alle “taken” die ik mezelf had opgelegd gedaan waren. 

Nu maakt deze “me-time” meer en meer deel uit van mijn dagelijkse activiteiten.

S.C.

Een verrijking! Heel intens, heel open, veel positieve energie, respect en vertrouwen.  Voor mij als “nuchtere” West-Vlaamse, was de stap naar een psychologe niet evident.  Na een 3-tal maand op ziekteverlof, voelde ik dat ik het niet alleen zou kunnen en was ik klaar om een nieuwe stap te zetten. 

Dit voelde van in het begin goed, wat onwennig, maar goed. Elke sessie werkten we op zaken die mij toen bezighielden, en die spontaniteit en openheid werkt.  Ik heb het volste vertrouwen in jouw advies en pluk er de tools uit die voor mij goed voelen, en me kunnen verder helpen. 

Er is volledige vrijheid, geen opdrachten, niets moet, alles mag.

Ik ben rustiger geworden doordat ik bepaalde zaken op een andere manier bekijk.

Ik maak mij minder druk in kleine zaken waardoor het te snel boos worden nog zelden tot niet voorkomt.  Kleine problemen kan ik beter relativeren.

Ook grotere problemen blijven minder in mijn gedachten vasthangen.

Zowel het mediteren als het praten over de verschillende zaken hebben mij goed geholpen. Ook het ‘het is al OK’ zeggen in mezelf heeft in het begin wel verschil gemaakt.

 

Ik ben zeer tevreden over hoe de begeleiding is verlopen . Het geeft me dingen doen inzien en ik heb mezelf leren openstellen voor de dingen in het Nu . 

Want er is eigenlijk maar een moment die van belang is en dit is niet gisteren of morgen maar Nu.

Ook heb ik geleerd dat we door tijd te maken voor ons zelf er zoveel meer in de plaatst komt en zelf antwoorden die ik nooit zag ; ik kan daarom u zeker aanraden bij mensen en zou zeggen doe zo verder . 

 

 Hoewel ik aan het begin van de begeleiding enorm gericht was op ‘de ander’, wordt ik me steeds bewuster van mezelf. En dit op alle vlakken: fysiek, mentaal, maar ook emotioneel.

Zo leerde ik meer bij mezelf te blijven ipv me te verliezen in de anderen rondom mij.

Jouw rijke kennis die me steeds weer triggerde om net iets ruimer en nog meer buiten mijn comfortzone na te denken.
Maar zeker ook je metaforen en quotes blijven me bij en helpen me op moeilijkere momenten.

Hetgeen me vooral opvalt, is dat ik me ten eerste bewuster ben geworden van mijn denken, maar ook mijn gevoelens. Zo zoek ik ook sneller de behoeften achter bepaalde emoties.
Ten tweede zoek ik nu vooral naar mijn ‘eigen waarheid’ en niet naar wat ik denk dat anderen zouden denken. Jouw zinnetje: “Is dat zo?” maakt me daar steeds weer even terug van bewust.

En ten derde leer ik ook stap per stap (met vallen en opstaan) buiten mijn comfortzone gaan (zoals sneller mijn grenzen aangeven en neen durven zeggen).

Leila VDK

Een aanrader. Zeker weten. Ik luister nog iedere dag naar de oefeningen en de muziek.
D.H

Zeer tevreden van Lieze haar aanpak! De informatie die ze mee geeft samen met de inspirerende gedachten werken enorm motiverend!!
Astrid De Baene