Dit zijn 10 tips om door je dag heen meer kalmte, rust en plezier te ervaren.

1.Als je wakker wordt, blijf dan even liggen om de nieuwe dag te ‘claimen’.

Beslis hoe jij je wil VOELEN vandaag. “Vandaag voel ik me kalm, enthousiast, productief, vrolijk, verbonden, liefdevol, geliefd…”

2. Mediteer 10 minuten per dag.

Ik kan je deze niet genoeg zeggen! Wat een baanbrekend verschil dit gemaakt heeft in mijn leven. Eindelijk werd ik meer en meer verliefd op mezelf. Begon ik inzichten te ontvangen over mezelf en mijn leven. Claim deze tijd. Het zal niet komen als je wacht tot er tijd over is. 

3. Neem een douche met het meest luxueuze spa-gevoel.

Alsof je een god(in) bent die zich wast aan de waterval. Ervaar het stromen van warm water, voel het van boven naar beneden glijden. Zie al je zorgen en stress weg stromen.

4. Kijk naar de wolken als je in de auto rijdt. Zie hun vormen en schakeringen van kleuren.

5. Doe dankbaarheidsoefeningen!

Oh wauw, die zijn zo prachtig. Som of schrijf over alle dingen waar je blij en dankbaar voor bent. Ik ben op het punt dat ik dank je wel zeg voor de groenten die ik eet, dat de vuilnis weer is opgehaald zonder dat ik me zorgen hoefde te maken, dat er een nieuwe ochtend is, als een meningsverschil met mijn partner is opgelost, de wolken in de lucht, de kleren die me goed doen voelen. Dankbaarheid en appreciatie zijn een mega-magneet voor meer van hetzelfde.

6. Rek- en stretchoefeningen.

Dat klinkt zo eighties maar verdorie, maakt dat een verschil! In ons lichaam zit binnenin rondom onze spieren en organen fascia of bindweefsel. Dat is als een spons voor alle pijn, negatieve energie en trauma’s. Van zodra je je fascia in beweging brengt, krijg je het dweil uitwringen-effect. 

Je extraheert de negatieve energie naar buiten zodat je je lichter en positiever voelt. Het kan best wel intens zijn zelfs. De beste manier om dit te doen (die ik ken) is via yin-yoga en massagerollers.

Ik doe dit altijd met Youtube zodat ik het zo vaak kan doen als ik wil. Maar er zijn nog veel manieren! Massage bv, kinesisten en osteopaten doen dit ook. Ik hou wel van een methode die gratis is en ik kan doen gelijk wanneer ik wil. 

7. Knuffel meer!

Dit maakt oxytocine aan, het bindingshormoon. Het geeft een gevoel van rust en verbondenheid. Iets wat heel belangrijk is om het zenuwstelsel te kalmeren.

8. Maak je eigen mantra’s om te herhalen als je gestresst bent.

Mijn favorieten zijn: Alles is goed. Ik ben genoeg. Alles gaat over. Ik kan het aan. 

9. Laat positieve ervaringen meer binnen komen.

Een compliment, de zon die uitkomt, lekkereten, lachen met collega’s… Stel je voor dat die positieve energie een sfeer van licht is die binnen stroomt in je hart. Heerlijk!

10. Onderbreek je dag met adempauzes.

Dat zijn kleine meditatiemomentjes van 2 minuten om te ‘hercalibreren’. Zo doorbreek je de stroom van piekeren en automatische piloot. Als je dit 3 x per dat doet, zal je snel merken dat je je rustiger voelt op het einde van de dag.

 
Wil je meer te weten komen over hoe je begint met meditatie, hoe je adempauzes in je leven brengt? Ben je klaar voor dat stapje verder dan tips & tricks?

Doe dan mijn cursus Met 2 voeten in het leven! Een 6 weken-training die je een methode aanleert voor rust en vreugde in je leven te integreren.